Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Február 15. 09:51, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Hogyan egységesítsd konyhád stílusát?

Hogyan egységesítsd konyhád stílusát?

Ugyan konyhánk nem annyira kiemelt központja lakásunknak, mint a nappali, az igényes berendezés és a harmónia ebben a helyiségben is fontos.

Néhány alapvető szempont figyelembevételével te is könnyedén egységesítheted konyhád stílusát. Nézzük tehát, mik ezek a szempontok!

Megfelelő méretű és számú bútorok beszerzése

A konyhabútorok esetében kell a leginkább átgondolnod, hogy mekkora munkafelületre lesz szükséged. Mit is jelent ez? Amennyiben napi szinten sütsz és főzöl, abban az esetben szükséged lesz megfelelő nagyságú felületre a hozzávalók előkészítéséhez és a kisebb-nagyobb konyhai gépek elhelyezéséhez. Ezzel szemben, amennyiben nem igazán vagy aktív a konyhában, valószínűleg kisebb konyhabútorok beszerzése az ajánlott – az így felszabaduló teret pedig egy nagyobb étkezőasztallal töltheted ki.

Egységes padlóborítás kiválasztása

Ez viszonylag trükkös szempont, ahol néhány esetben nehéz lesz a döntés. Ezen kérdést ugyanis az egybenyitott nappali-konyha kialakítás hozza magával. Hiszen a nappaliba elképzelt padlószőnyeg és a konyhába választott kőborítás túl nagy kontrasztot jelent majd. Mit is tehetünk ebben az esetben? Valamelyik irányba kompromisszumot kell kötnünk, amely ezen példa esetében a vízálló és könnyen takarítható kőborítás lesz. Hiszen a praktikus elvek alapján ezzel járunk jobban, mely összességében a nappaliban is jól mutat majd.

Összeillő anyagok kombinálása

Az egységes padlóborításhoz hasonlóan fontos a bútorok anyagának egységes kiválasztása. Azaz az étkezőasztalok és a konyhabútorok kiválasztását érdemes egyszerre megejteni, és ennek során azonos anyagot és árnyalatot választani. Az elmúlt években a laminált DTD anyag az egyik legnépszerűbb választás. Ennek oka, hogy viszonylag olcsó, jó minőségű, és igazán könnyen tisztítható megoldás.

Apró részletek egységesítése

Ahogyan a fenti szempontokból is láthatjuk, az egységesítés minden szempontra kiterjesztése a kulcs. Emiatt kell tehát olyan apró részleteket is figyelembe venned, mint például a konyhabútor fogantyújának és konyhaajtó kilincsének azonos színárnyalata. Ez ugyan jelentéktelennek hangzik, sokat befolyásol majd az összképen.

A fotó forrása: Sergey - stock.adobe.com

Címkék: bútor, konyha, stílus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről