Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Március 18. 07:57, szombat | Belföld
Forrás: mti

Hétfőn startol a vízivást népszerűsítő Happy-hét a közoktatásban

Hétfőn startol a vízivást népszerűsítő Happy-hét a közoktatásban

Értékes nyereményekkel indítja újra útjára a vízivást népszerűsítői kampányát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan.

Március 20. és 24. között az iskolákban és az óvodákban a vízfogyasztás fontosságára, illetve a cukros üdítők, energiaitalok káros hatásaira figyelmeztető Happy-hét programhoz idén 1031 óvoda és iskola csatlakozott - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Tudatták: az intézmények ezúttal is nyereményjátékon vehetnek részt, melyen 10 darab 150 ezer forint értékű sportszerutalványt nyerhetnek el. A Happy-hét hatását és eredményességét - a pár perc alatt kitölthető online kérdőív segítségével - felmérő monitoring programon részt vevők között pedig további 20 darab 20 ezer forintos könyvutalványt sorsolnak ki.

A tematikus egészséghetet az intézmények minden évben a március 22-i víz világnapjára szervezett programjaikhoz kapcsolódóan állíthatják össze; játékos tanórákon, foglalkozásokon, sporteseményeken tanulhatnak a fiatalok a víz szerepéről, a folyadékpótlás jelentőségéről, a cukros üdítők, energiaitalok túlzott fogyasztásának káros következményeiről. Ezen programok megszervezéséhez az OGYÉI változatos ötleteket, letölthető segédanyagokat ajánl fel, amelyek a merokanal.hu weboldalon egész évben korlátlanul hozzáférhetőek.

Közölték: a Happy-hét rendezvénnyel eddig évente átlagosan 76 ezer fiatalhoz jutottak el a vízfogyasztást népszerűsítő üzenetek.

Címkék: ivóvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;