Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 29. 21:28, szombat | Sport
Forrás: MTI

Férfi kézilabda BL - Magabiztos győzelemmel rajtolt a Veszprém

Férfi kézilabda BL - Magabiztos győzelemmel rajtolt a Veszprém

Az MKB Veszprém tíz góllal legyőzte a vendég szlovén Celjét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában, szombaton.

Velux férfi BL, 1. forduló:
B csoport:
MKB Veszprém-Celje (szlovén) 32-22 (16-11)
------------------------------------------

A Mocsai Lajost váltó spanyol Antonio Carlos Ortega vezetőedző csapata rosszul kezdett, mert bár a válogatott kapus, Fazekas Nándor büntetőt hárított, percekig nem tudott eredményes lenni, miközben a vezetést magyar légióssal, a válogatott Lékai Mátéval felálló Celje szerezte meg. Sokáig fej fej mellett haladtak az együttesek, csak 10 perc elteltével vette át a vezetést a Veszprém (4-3), a 13. percben viszont már 6-4 volt a hazaiak javára a Barcelonától igazolt világklasszis átlövő, Nagy László jóvoltából. A Celje továbbra is szívósan tapadt a hazaiakra, a küzdőképesség azonban csak arra volt elég, hogy a Veszprém ne húzzon el nagyon. A 19. percre így is az addigi legnagyobb különbség alakult ki, amikor Garcia Ugalde, az első félidőben négyszer is eredményes spanyol légiós révén 10-5-re módosult az állás. A szlovén csapat harcossága nem csökkent, Lékai két góljával "visszajött" a meccsbe, miután azonban az utolsó másodpercben Laluska Balázs távolról is betalált, a szünetre 16-11-nél vonulhattak el a csapatok.
A második felvonás Veszprém-góllal startolt, s mintha a házigazdák elhitték volna, hogy ezzel a mérkőzés is eldőlt, figyelmetlenebbé váltak, a Celje pedig villámgyorsan felzárkózott, olyannyira, hogy a 36. percben már csak 17-16 volt a magyar gárda javára. 18-16-tal tört meg a jég, de görcsös maradt a magyar bajnok játéka, amit jól mutatott, hogy a második félidő közepén is csupán 20-19-re vezetett a hazai csapat. Nagy átlövéssel módosított 21-19-re, majd helyzetek elpuskázása után ugyanő juttatta némileg megnyugtató előnyhöz a Veszprémet (24-20). A befejező tíz percre megnyugodott a vendéglátó együttes, miután 26-20-ra elhúzott, innentől pedig már nem volt kétséges a veszprémi siker.
A Veszprémnek nincs sok ideje a pihenésre, mert már szerdán újabb BL-csata vár rá, amikor is Bukarestben fogadja a Constanta.

később:
Atlético Madrid (spanyol)-THW Kiel (német) vasárnap 18 ó
csütörtökön játszották:
Sävehof (svéd)-Constanta (román) 35-31 (19-17)

D csoport:
Croatia Zagreb (horvát)-Pick Szeged 18:30 ó
Füchse Berlin (német)-Dinamo Minszk (fehérorosz) vasárnap 16:15 ó
csütörtökön játszották:
Schaffhausen (svájci)-Barcelona (spanyol) 23-33 (12-17)

Címkék: Kézilabda-BL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.