Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. November 23. 11:33, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: tatabanya.hu

Felújítják a Szőlőhegy 115. előtti útszakaszt

Felújítják a Szőlőhegy 115. előtti útszakaszt

Elkezdődnek a Szőlőhegy 115. menti aszfaltozott útszakasz helyreállítási munkálatai.

A hegy felöli oldalról érkező nagy mennyiségű csapadékvíz eláztatta a laza töltésanyagot, melynek következtében a támfal megcsúszott és az út erősen károsodott. – mondta a helyszínen Bereznai Csaba alpolgármester, a lakókörzet önkormányzati képviselője.

Az alpolgármestertől megtudtuk: az önkormányzat Vis maior pályázata kedvező elbírálásban részesült. Eszerint 4.742.000 forint támogatást kapott a város, amely a helyreállítás költségének majd 70 százalékát jelenti. A kivitelezés teljes költsége mintegy 7 millió forint lesz.

Az érintett útszakasz közel 10 méter hosszú, ahol az útburkolat megrepedezett, a széle tíz centimétert süllyedt, a burkolat mellett a töltés kimosódásnak indult, az út menti, lejtő oldali padka, az arra épült kerítés a ház oldalának, illetve tetőszerkezetének dőlt. A károsodás legfőbb okozói, az út alatti rossz minőségű földmű és az útszakasz vízelvezetésének hiánya, melynek megoldása a helyszűke miatt a támszerkezetbe épített szivárgópaplan elhelyezésével valósulhat meg. Ez a szivárgópaplan azért szükséges, mert az összegyűjti és elvezeti a csapadékvizet. A munkát a tatai FTK Építő Kft-vel kötött keretszerződés keretén belül végzik el, közel hat és fél millió forintért. A munkaterületet a munkavégzés ideje alatt lezárják, mindkét irányból zsákutcává alakítják. Várhatóan december 15-re helyreállítják az utat és forgalomba helyezik azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: