Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Szeptember 15. 14:33, csütörtök | Helyi sport

Felavatják a Grosics Gyula Stadiont

Felavatják a Grosics Gyula Stadiont

Vasárnap, szeptember 18-án 13 órától kezdődik el az a városi ünnepség, melynek során a tatabányai labdarúgó stadion Grosics Gyula nevét veszi fel.

A rendezvény ingyenesen látogatható mindenki számára. Ünnepi köszöntőt mond Borkai Zsolt a MOB elnöke és Schmidt Csaba polgármester.

A megyeszékhely közgyűlése még korábban döntött arról, hogy a létesítményt az Aranycsapat és a Tatabányai Bányász egykori világhírű kapusáról nevezi el.

A névadó ünnepségen jelen lesz a nyolcvanhatodik évében járó Grosics Gyula, a Nemzet Sportolója. A névadó időpontja kapcsolódik a tatabányai futball egy emlékezetes dátumához, éppen harminc éve annak, hogy a TBSC 2-1-re legyőzte a Real Madridot az UEFA-kupában. A jeles évforduló apropóján ismét pályára lépnek az egykori kedvencek, akik 14 órától a Hírességek Válogatottjával mérkőznek meg.

Ezt követen 16 órától a Duna FC Tatabánya – BKV Előre másodosztályú bajnoki mérkőzés nézhetik meg a szurkolók.
Grosics Gyula 394 NB I-es mérkőzésen és 86 válogatott találkozón állt a kapuban. Nem csak kiváló sportteljesítményével, de emberséges magatartásával méltán példaképe sokunknak. Városunk büszke arra, hogy stadionja egy ilyen klasszis játékos és példamutató ember nevét viseli a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.