Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Február 24. 10:22, péntek | Belföld
Forrás: mti

Faburkolatba rejtették a 100 milliós csempészcigarettát

Faburkolatba rejtették a 100 milliós csempészcigarettát

Feltehetően angol piacra szánták azt a 100 millió forint értékű adózatlan cigarettaszállítmányt, amelyet a NAV pénzügyi nyomozói egy kamion rakteréből bontottak ki. Az ügyben orgazdaság miatt folyik a nyomozás

- közölte a NAV Észak-alföldi bűnügyi igazgatósága pénteken az MTI-vel. A NAV bevetési igazgatóságának járőrei az M3 autópálya Horti pihenőjénél állítottak meg egy magyar kamiont, amely az okmányok alapján előre gyártott asztalosipari terméket szállított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Angliába - írták a közleményben.

A rakomány ellenőrzésekor a szolgálati kutya dohányterméket jelzett, ezért a kamiont a pénzügyőrök alaposan átvizsgálták. A raktérben, tizenegy raklapon előregyártott faburkolatokat találtak, amelyeket szétfeszítve, a bennük kialakított üregekben megtalálták a cigarettát.

Az elkövetők a raktér elején és hátulján lévő raklapokra üres burkolatokat pakoltak abban bízva, hogy az ellenőrzést végzőket megtévesztik. A cigaretta fedésére használt árut olyan gondossággal állították össze, hogy a pénzügyi nyomozóknak több napig tartott a rakomány szétszedése. Végül összesen mintegy 90 ezer doboz adózás alól elvont cigaretta került elő - olvasható a közleményben.

A hozzávetőleg 100 millió forint értékű cigarettát és a "fedőárut", továbbá a kamiont lefoglalta a hatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.