Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. December 11. 08:44, vasárnap | Belföld
Forrás: OMSZ

Erős szél és hófúvás miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat

Erős szél és hófúvás miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat

HAVAZÁS, ÓNOS ESŐ

Északkeleten, az Észak-Alföldön reggel már több helyen is havazásba válthat a csapadékforma. Lepel-6 cm, Borsod északi részén, illetve a hegyekben ugyanakkor 8-10 cm-t meghaladó hó is hullhat. A reggeli órákban a Zemplén térségében a kezdeti esetleges intenzív ónos esőt mindenhol havazás váltja fel. A hegyekben az addig lerakódó jég a viharos északkeleti széllel együtt ugyanakkor fakidőlésekhez vezethet. Az Alföld középső és keleti részén, illetve az Északi-középhegységben napközben és este is számítani lehet gyengébb intenzitású havazásra, hózáporokra, melyekből főként az esti óráktól várható, hogy helyenként több cm hó is megmarad.

SZÉL, HÓFÚVÁS

A Dunántúlon, illetve északkeleten (Észak-Alföld, Zemplén) a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70-75 km/h-t, majd a déli óráktól fokozatosan veszít erejéből a szél. A Dunántúli-középhegységben, illetve Borsod-Zemplén térségében a szél hordhatja a havat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk