Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Január 22. 08:54, hétfő | Helyi
Forrás: tatabánya

Energiatakarékos Megyeháza

Energiatakarékos Megyeháza

Közel 640 millió forintos, elsősorban európai uniós támogatás révén korszerűsödik a Megyeháza épülete.

Sajtótájékoztató keretén belül Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott elmondta, hogy a Miniszterelnökség 25 millió forinttal járul hozzá a fejlesztésekhez. A támogatás fő célja ösztönözni az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását és elősegíteni a környezetbarát, megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését. Hazánkban az energiafelhasználás mintegy 40 %-a épületekben történik. Ha ezeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk, akkor gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát is megteremtjük. A beruházások nagymértékben hozzájárulnak a hivatal épületének energiatakarékosságához, az energiafelhasználás racionalizálásához és a megújuló energiafelhasználás fokozásához, ennek eredményeként csökkennek a Kormányhivatal energiaköltségei.

A Megyeháza épülete az 1950-es években épült, azóta komplex felújítást nem végeztek az ingatlanon. Jelen projekt keretében az épület energetikai felújítását valósítjuk meg ezen tevékenységek elvégzésével.

A felújítás során az épület a meglévő mészkő lapok felhasználásával új átszellőztetett, hőszigetelt homlokzatot és új külső nyílászárókat kap. 15 cm vastagságú szigeteléssel ellátott, átszellőztetett homlokzat készül a meglévő kőburkolat felhasználásával, annak újracsiszolásával. A gépészeti rendszer korszerűsítése során új hőközpont és új termosztatikus fejjel ellátott radiátorok kerülnek beépítésre. A lapostetőn az energetikai felújítás részeként napelemes rendszer létesül. Az épület új homlokzati nyílászárókat kap egységes, sötétszürke megjelenéssel. Az épület főbejárat fölötti részén, a tanácstermen új alumínium vázszerkezetű függönyfal kerül beépítésre háromrétegű napvédő színezett hőszigetelő üvegezéssel, alumínium tok és szárnyszerkezetű biztonsági üvegezéssel ellátott ajtókkal.

A munkálatok jövő héttől megkezdődnek, és várhatóan 2018 októberében fejeződnek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya