Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Szeptember 20. 10:19, szerda | Helyi

Döntetlen az idénynyitón

Döntetlen az idénynyitón

23-23-as döntetlent ért el idegenben a Tatai AC férfi kézilabda csapata a Szigetszentmiklós ellen az NBI/B Nyugati csoportjának idénynyitó mérkőzésén.

A végig kiegyenlített találkozón sokáig vezetett a TAC, aztán a hazaiak fordítottak, az egyenlítő találatot végül 2 másodperccel a lefújás előtt szerezte meg a tatai csapat.

Remekül kezdett a Tatai AC, néhány perc elteltével 3-0-ra vezettünk. Sőt, ziccerből majd hetesből tovább növelhettük volna az előnyt, sajnos, kimaradt a két lehetőség. Aztán belerázódtak a hazaiak is és fokozatosan ledolgozták a hátrányukat, a huszadik percben már „csak” 7-6 volt ide. A védelem azonban jól állt a lábán, a kapuban Czérna Tibor parádézott, így az előny megmaradt a félidőre is, 11-10-es tatai vezetéssel vonulhattak pihenőre az együttesek. Az első játékrész végén egyébként egy erősen vitatott bírói ítélet borzolta a kedélyeket, Kanyó Ádám piros lapot kapott, miután a játékvezetők szerint szándékosan megdobta labdával ellenfelét.

Ádám kiesése után a második játékrészben a fiúk nagybetűs „CSAPAT”-ként küzdöttek tovább, a negyvenedik percben 15-14-re vezettünk, a szoros eredmény ellenére végig nálunk volt az előny. Egészen az 50-ik percig nyerésre álltunk, 17-17 után azonban fordított a Szigetszentmiklós. Innen sikerült egyenlítenünk, de a roppant izgalmas végjátékban ismét hátrányba kerültünk, 23-22 lett a hazaiak javára. Végül, az utolsó támadás a miénk volt, és a Tatai AC színeiben bemutatkozó mérkőzését játszó Schekk András 2 másodperccel a vége előtt betalált, így döntetlennel zárult a mérkőzés.

„Felemás érzéseim vannak a mérkőzéssel kapcsolatban, hiszen szinte végig vezettünk, a végén mégis nekünk kellett kapaszkodni az egy pontért. Annak örülök, hogy a hibák ellenére volt tartása a csapatnak, nem roppantunk össze a nehéz helyzetekben. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos lesz a későbbiekben, hiszen úgy néz ki, nagyon kiegyensúlyozott bajnokság lesz az idei” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.

„Úgy kezdtünk, ahogy kellett, aztán sajnos, néhány helyzet kimaradt és közelebb zárkózott az ellenfél. Tibi kiválóan védett, és külön öröm, hogy a csapat egységes volt, küzdöttünk egymásért, remélem, ez az idény végéig így marad. Az utolsó 5 percben is megnyerhettük volna a találkozót, emberelőnyben is voltunk, végül nekünk kellett egyenlíteni az utolsó másodpercekben. Összességében szezonkezdetnek nem volt rossz, idegenben mindig értékes a pont, bízunk benne, hogy legközelebb még jobb lesz és a győzelmet is meg tudjuk majd szerezni” – foglalta össze a találkozó tanulságait a csapat legeredményesebb játékosa, Győrffi Márió.

férfi NBI/B, Nyugati csoport, 1. forduló:
Szigetszentmiklós – Tatai AC 23-23 (10-11)
legjobb tatai góldobók: Győrffi Márió 7, Schekk András 6

ifjúságiak:
Százhalombatta – Tatai AC 38-22 (23-8)

„Egy képzettebb csapattól kaptunk ki, gyorsabbak, erősebbek voltak. Sajnos, mi is megkönnyítettük a dolgukat, rengeteg technikai hibát vétettünk, ők pedig éltek a szinte tálcán kínált lehetőségekkel. Rengeteg munka vár a csapatra” – értékelt Márton Ádám, a fiatalok edzője.

„Rosszul kezdtünk, sok volt a pontatlanság. Rengeteg lerohanás gólt kaptunk, hamar eldőlt a két pont sorsa. Pedig amikor nem csúszott be technikai hiba nálunk, játékban fel tudtuk venni a versenyt. Nem is olyan régen, felkészülési találkozón nyertünk is ellenük. De ma nagyon elmaradtunk attól a teljesítménytől, sokat kell dolgozni, hogy helytálljunk a bajnokságban” – fűzte hozzá Csics Bendegúz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya