Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 20. 09:09, kedd | Helyi

ÁTADTÁK A T-BUSZ ÚJ FORGALOMIRÁNYÍTÁSI KÖZPONTJÁT

ÁTADTÁK A T-BUSZ ÚJ FORGALOMIRÁNYÍTÁSI KÖZPONTJÁT

Új telephely épült az új tatabányai buszoknak.

A városi tömegközlekedés megújítása fontos szakaszához érkezett: a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházás nemcsak a buszflotta lecserélését hozza ugyanis magával, hanem az infrastruktúra fejlesztését is. A T-Busz Kft. új forgalomirányítási központját a helyszínen mutatta be a sajtó munkatársainak Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő.

Az új telephelyet az óvárosi erőmű szomszédságában található, hasznosításra váró területen alakították ki. Az Alsógalla és Óváros felől egyaránt jól megközelíthető forgalomirányítási központ 42 autóbusz tárolására alkalmas. A telephelyen a T-Busz Kft. belső kiszolgálása történik: innen indulnak a járatok, itt történik a karbantartás és műszaki ellenőrzés, valamint a diszpécser szolgálat is itt lesz megtalálható mostantól. A kilencezer négyzetméter alapterületű, térkövezett és aszfalt burkolattal ellátott forgalomirányítási központ területén elhelyezett mobilkonténer segítségével a buszok helybeni üzemanyagpótlása is lehetséges lesz. A közel 600 millió forintos, barnamezős beruházás kivitelezését a GEOTECH Tervező, Kivitelező és Kereskedelmi Kft. végezte.

A tatabányai tömegközlekedés megújítására a Modern Városok Program összesen 5,5 milliárd forintos keretösszege nyújt lehetőséget. Ebből az összegből a több mint negyven új, alacsonypadlós busz beszerzésén, az új forgalomirányítási központ megépítésén és a buszmegállók megújításán túl lehetőség nyílik a legmodernebb informatikai megoldásokat is magába foglaló utastájékoztatási rendszer kialakítására is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya