Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. November 28. 09:50, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: tatabanya.hu

Ablaknyitogató Advent

Ablaknyitogató Advent

Az ünnepi várakozás és a közösségi terek létrehozásának fontosságára hívta fel a figyelmet köszöntőjében Schmidt Csaba polgármester az Adventi Ablaknyitogató, imádság és gyertyagyújtás helyszínén, a Fő téren.

Az eseményre sok tatabányai család ellátogatott, akiket kedves műsorral és a karácsony hangulatát megidéző kézműves vásárral vártak a szervezők. A Tatabányai Karácsony rendezvénysorozat védnökei Schmidt Csaba és dr. Bene Magdolna címzetes főjegyző.

A rendezők nevében Mecsei Ilona, a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke üdvözölte a megjelenteket, akik ezután a bánhidai Szent Mihály római katolikus templom kórusának előadásában gregorián énekeket hallgathattak. Balog Zoltán, társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár beszédeben azt hangsúlyozta, hogy ebben az időszakban - sok minden más mellett - mindenkinek fel kell ismernie, hogy környezetében kinek nyújthat segítséget a szeretet nevében.Nagy László prépost, bánhidai plébános imája és áldása után, Balogh Zoltánnal közösen gyújtotta meg az első gyertyát az adventi koszorún.

Dr. Hidas János, a Tatabányai Polgári Körök Szövetségének elnöke a téren álló, életnagyságú fából faragott Betlehem születéséről az adventhez kapcsolódó reményről szólt a jelenlévőkhöz, majd ünnepi hangulatban kinyílt a Városházán az első adventi ablak.(A fotón Balogh Zoltán és Schmidt Csaba) Harmadik éve, hogy a polgármesteri hivatal belső udvarra néző ablakaiból, huszonhatot színes adventi képpel díszítenek fel. Idén november 27-én kezdődött az ablaknyitogatás és december 23-ig minden délután öt órakor, kis műsorral, újabb és újabb nyílik ki Karácsonyig. A karácsonyi vásár, ahol többek között keramikus, méhész, könyvárus, gyertyaöntő is megmutatja portékáit, minden délután 14 órakor nyitja kapuját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni