Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 04. 10:52, csütörtök | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

A börtönben is zenél a Neoton billentyűse, áfacsalással vádolják

A börtönben is zenél a Neoton billentyűse, áfacsalással vádolják

Padlóra került Ifjabb Jakab György családja.

Őrizetbe vették a Neoton Família billentyűsét, ifjabb Jakab Györgyöt, akit társaival együtt 2,5 milliárdos áfacsalással vádolnak. A NAV szerint a bűnszervezet, melynek a zenész is tagja volt, az USA-ból hozott be parfümöket több európai országba, amik után nem fizettek jövedéki adót. A férfi raktárosként dolgozott a szóban forgó vállalatnál. Dr. Kamarás Péter, a billentyűs ügyvédje elmondta, hogy a család összeomlott.

A legendás zenekar frontemberei: Végvári Ádám és Csepregi Éva értetlenül állnak az ügy előtt. Ők nem tudják elképzelni zenésztársukról, hogy törvénytelen ügybe keveredett volna, azt mondják, rendkívül tisztességes embernek ismerik. Ráadásul a gyanúsított billentyűs édesapja, idősebb Jakab György is a Neoton Família oszlopos tagja volt, egészen 1996-ban bekövetkezett haláláig.

Dr. Kamarás Péter, a vádlott zenész ügyvédje exkluzív információkat osztott meg lapunkkal.

– György két hete van előzetes letartóztatásban. A vagyoni helyzete magáért beszél: egy rendkívül komoly hiteltartozása van, amit arra a házra vett fel, amiben a családjával lakik szerény körülmények között. Valamint egy 12 éves BMW-je van. Ha valaki egy bűnszervezet tagja, akkor az nem ilyen szűkös keretek között él – mondta az Új Ásznak az ügyvéd, majd hozzátette, a billentyűs családja kritikus lelkiállapotban van a történtek miatt.

– Két kiskorú gyermekkel maradt egyedül György felesége, súlyos megélhetési gondokkal küzdenek. A csemeték a családfőt vesztették el, ez igencsak komoly trauma. Az igazságnak mindenképpen ki kell derülnie, és ki is fog! Neki pusztán annyi volt a feladata, hogy a főnöke utasítására kiadja az árut. Semmiféle manipulált számlázásban és egyébben nem volt benne – folytatta dr. Kamarás.

– Kecskeméten, a büntetés-végrehajtás keretei között nagyon emberségesen bánnak a védencemmel. Látják, hogy nem egy bűnözővel van dolguk. Györgynek még arra is van lehetősége, hogy a fogságban éljen a szenvedélyének, hiszen van bent egy orgona, melyen kedvére játszhat – nyilatkozta az ügyvéd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.